Schadevergoeding bedrijfsongeval

Bij letselschadezaken wordt er vaak direct gedacht aan ongelukken in het verkeer. Op zich niet zo vreemd, want het is een feit dat er inderdaad veel mensen gewond raken op de Nederlandse wegen. Maar letsel kan natuurlijk op vrijwel elke plek optreden. Thuis, op het sportveld en uiteraard niet te vergeten: op het werk. Vanzelfsprekend is het ene beroep met betrekking tot letsel wat risicovoller dan de ander. Een havenarbeider of vrachtwagenchauffeur heeft nu eenmaal meer kans om bijvoorbeeld bekneld te raken dan iemand die de hele dag achter een computer op een kantoor zit, maar toch: op elke werkplek zit een ongeluk in een klein hoekje. Stel nu dat u op uw werk te maken krijgt met een bedrijfsongeval. Hoe zit het dan met de schadevergoeding? Je werknemer aansprakelijk stellen lijkt nu eenmaal lastiger dan de veroorzaker van een verkeersongeval voor de rechter dagen. Al was het maar omdat u met uw werkgever natuurlijk een bijzondere (en hopelijk goede) band heeft.

 

Schadevergoeding bij bedrijfsongeval: aanpak

Wanneer u gewond raakt bij een bedrijfsongeval is het eerste wat er vervolgens moet gebeuren het onderzoek naar de aansprakelijkheid. Dat kan soms nog best gecompliceerd zijn. Want wat is nu eigenlijk de oorzaak van het ongeval? Een collega die niet goed oplette? Apparatuur die niet goed functioneerde, of een niet veilig geplaatste machine? Misschien was het ongeval zelfs wel gedeeltelijk aan eigen onoplettendheid te wijten. Dat moet worden uitgezocht voordat u aanspraak kunt maken op schadevergoeding na een bedrijfsongeval. Juridische hulp is hierbij van vitaal belang. Want wanneer u – gewond en al- zelf moet gaan beargumenteren wie er aansprakelijk is wordt het natuurlijk buitengewoon ingewikkeld. Overigens is het in de Nederlandse wet zo geregeld dat de werkgever in de meeste gevallen de aansprakelijke partij is.

 

Bedrijfsongeval en uw carrière

Wanneer u het slachtoffer bent van een ongeval in het bedrijf war u werkt kan het dus zo zijn dat de werkgever (of een collega) aansprakelijk is. U hebt recht op schadevergoeding, en die kunt u ook afdwingen. Tot zover is het nog vrij overzichtelijk. Maar het laatste dat u wilt is dat er een conflict ontstaat tussen u en de onderneming waar u werkt. Mits er herstel mogelijk is wilt u namelijk weer aan de slag en misschien wel in het bedrijf en op de positie war u tijdens het ongeval ook werkzaam was. Als er tijdens een slepende letselschadeprocedure grote onenigheid ontstaat is het onwaarschijnlijk dat u nog prettig bij uw werkgever aan de slag kunt in de toekomst. Het is daarom belangrijk dat een letselschadeprocedure op een volwassen en respectvolle wijze wordt gevoerd. Een professionele letselschade advocaat begrijpt het belang hiervan en zal op de juiste manier optreden. Met oog voor de nabije en wat verdere toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *