Echtscheidingsprocedure advies 2018

Een groot deel van de huwelijken faalt wereldwijd. Er zijn meer gefaalde huwelijken dan geslaagde huwelijken in ieder geval. De exacte percentages heb ik niet bij de hand. Maar duidelijk is dat we er rekening mee moeten houden dat een huwelijk tot een eind komt. Aan alle goede dingen komt een eind zoals het oude Nederlandse gezegde gaat.

Zo een scheiding is natuurlijk al een heftige emotionele gebeurtenis in veel gevallen. Er zijn veel gevoelens. Emoties. Maar juist nu is het tijd om rationeel bij de feiten te blijven. Het is dus handig om een derde onafhankelijke partij te raadplegen. Een advocaat met ervaring in echtscheidingen en/of een mediator.

Er zijn meerdere mogelijkheden of routes te benoemen. Mogelijk is het zo dat beide partijen het nog goed met elkaar kunnen vinden en op redelijke wijze overeenstemming kunnen bereiken over de gevolgen van de scheiding. Dit is de meest ideale situatie. Je hoeft in dit geval maar 1 advocaat in te zetten gezamenlijk. En dit voorkomt een hoop heen en weer communicatie tussen 2 advocatenbureaus. Dit is dus sneller, minder gecompliceerd en dus een stuk goedkoper, bron: https://www.advocatenkantoor-elmers.nl/echtscheiding/.

Vecht men elkaar de tent uit. Dan blijft alleen de optie over om beide apart een advocaat in te huren. Dit komt veel voor. Want er zijn zoveel dingen waar mensen het niet over eens zouden kunnen zijn. Denk aan financieel. Indien er kinderen zijn, dat is al een hele kwestie op zichzelf hoe gezag en bezoek regeling gaat zijn. Eigendom verdeling. We spreken hier over maanden tot een jaar als er veel tegenstribbelen is tussen de partijen.

Sowieso zouden wij aanbevelen om een lokale advocaat te zoeken om benzinekosten te besparen en tijd te besparen. Ikzelf ben woonachtig in Brielle en kan de volgende advocatenkantoor aanbevelen:

Advocatenkantoor Elmers
Adres: Kaaistraat 1, 3231 KC Brielle
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: 0181 416 200
Web-adres: https://www.advocatenkantoor-elmers.nl

Eventueel kun je bij dit kantoor ook nog een mediator inzetten dat is dan nog een derde optie. Deze is relevant wanneer partijen het niet eens zijn, maar enige harmonie nog wel mogelijk zou zijn, dat het denkbaar is dat beide partijen het nog eens zouden kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *